Webmaster Ticaret Forumu
Etiketler
Yazar: Ruzgar - Cevaplar: 0 - Görüntülemeler: 315
Bir Dağ Masalı Pastası Tarifi
Bir dağ masalı pastası için gerekli malzemelerimiz;
3 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt
Yarım su bardağı pudra şekeri
Bir su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
Parfe için:
Bir yumurta
2.5 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
3 çorba kaşığı un
75. gram margarin
Çilek, vişne, frambuaz, böğürtlen, üzüm
1 adet kivi
1 adet muz
Süsleme için: tercihen fındık veya Hindistan cevizi…



[img]http://www.hurrem.com/wp-content/upload
Yazar: Ruzgar - Cevaplar: 0 - Görüntülemeler: 248
Perde Pilavı Tarifi
resim

[color=#804000] Perde Pilavının iç pilavı için:

1 kase pirinç
2 yemek kaşığı margarin
2 kase tavuk suyu
2 adet tavuk budu
kuş üzümü
karabiber, tuz
Perde Pilavının Hamuru için:

2 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
100gr margarin
1 paket kabartma tozu
tuz
aldığı kadar un
Perde Pilavı Tarifi'nin Yapılışı
Perde pilavı yapımına ilk olarak tavuk butlarının haşlanması ile başladım. Tavukları haşladıktan sonra tavuk suyu ile
Yazar: Ruzgar - Cevaplar: 0 - Görüntülemeler: 277
İlik Çorbası Tarifi
[color=#0000BF] İlik Çorbası, genel olarak verdiği lezzet ile birlikte bir çok önemli faydaları bulunan ve özellikle kış aylarında mutlak suretle tüketilmesi önerilen çorba çeşitlerimizdendir. İlik çorbasının diğer çorbalardan ayıran en büyük özelliği hayvanların özel kısımından alınan kemiklerden yani kemiğin içinde ilik bulunan kemiklerden yapılmasıdır. Diğer çorbalarda kullanılan et suyunun verdiği tadı ilikli olan kemiklerle yapılması ve bu şekilde bir çok hastalıklardan korunabilceğimiz o
Yazar: Ruzgar - Cevaplar: 0 - Görüntülemeler: 222
Hamsi Tava Tarifi
resim


[color=#FF0000] Hamsi Tava Tarifi'nin Malzemeleri
Hamsi (miktarı isteğe göre)
Mısır unu
Sıvı yağ
Tuz
Hamsi Tava Tarifi'nin Yapılışı
Balıkların temizledikten sonra (kafasını koparıp, içini boşaltın) iyice yıkayın ve bir kaba koyarak yeteri kadar tuz serpin. Hamsileri, tabağa koyduğunuz mısır ununa bulayın. Tavaya az miktarda sıvı yağ koyarak altını yakın ve yağ kızdıktan sonra balıkları dizin. Balıkların alt kısmı kız
Yazar: Ruzgar - Cevaplar: 0 - Görüntülemeler: 317
Trilece Tarifi
resim

[color=#8000FF] Trileçe zor bir tatlı olarak görünse de püf noktasını bilenlerin kolayca yapabileceği , bir dilimle yetinilemeyen hafif bir tatlıdır. Balkan coğrafyasından özellikle Arnavutluk’tan mutfağımıza gelen bu tat , Türk geleneksel tatlıların Kraliçesi niteliğinde desem abartmış olmam sanırım Smile Arnavutların bu meşhur tatlısının sırrının kekinde olduğunu söyley
Yazar: Ruzgar - Cevaplar: 0 - Görüntülemeler: 738
Patates Çorbası Tarifi
resim

[color=#808040]
2 adet patates
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 litre su
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
Birkaç damla limon
Tuz
Üzeri için;

Tereyağı
Pul biber
Hazırlanışı :
Öncelikle soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Ardından küp küp doğradığımız patatesleri ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar kavur
Yazar: Ruzgar - Cevaplar: 0 - Görüntülemeler: 689
Çoban Salata Tarifi
resim


resim
[color=#808040] Malzemeler

1 orta boy kuru soğan
2 adet salatalık (veya 4 küçük boy)
4 adet domates
2 adet sivri biber
1 adet limon
Maydanoz
2 yemek kaşığı zeytin yağı
tuz
Çoban Salata Tarifi'nin Yapılışı
Malzemeleri ince ince doğrayın ve yağ, limon ve tuz
Yazar: Ruzgar - Cevaplar: 0 - Görüntülemeler: 352
Tavuklu Sebzeli Börek Tarifi
Bezelyeli tavuk   farkli ama güzel bir börektir umarim beğenirsiniz  Smile

resim
  • 5 Adet Yufka

  • 5 adet tavuk but incik

  • 1 küçük soğan

  • 2 tane karabiber

  • 1 su bardağı minik küp doğranmış haşlanmış havuç
Yazar: Ruzgar - Cevaplar: 0 - Görüntülemeler: 278
Etli Nohut Tarifi
Etli Nohut Tarifi'nin Malzemeleri
yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
1,5 su bardağı nohut
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı salça
tuz
pul biber
Etli Nohut Tarifi'nin Yapılışı
Soğanları yemeklik doğrayarak sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Etleri ilave ederek suyunu çekene kadar pişirin. Salçayı, tuzunu, pul biberini ilave edip 2 dakika daha kavurun. Daha sonra sonra etlerin üzerine çıkacak kadar kaynamış su koyup 10-15 dakika kadar daha kaynatın. Etler yumuşayı
Yazar: Ruzgar - Cevaplar: 0 - Görüntülemeler: 217
Çerkez Pilavı Tarifi
resim  



Malzemeler
  • 1 su bardağı pirinç,

  • 1 su bardağı arpa şehriye,

  • 1 su bardağı bulgur,

  • 1 orta boy havuç,

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağı,

  • 3 yemek kaşığı tereyağı,

  • 3 çay kaşığı tuz,

  • 2 çay kaşığı karabiber,

  • 5 su bardağı tavuk suyu
  Tarih: 02-03-2021, Saat: 05:27