Webmaster Ticaret Forumu
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
Etiketler
zeytinyağlı karalahana sarması tarifi

RedLineZeytinyağlı Karalahana Sarması Tarifi
RedLine
#1
Zeytinyağlı Karalahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 bağkaralahana
  • 1,5 su bardağıpirinç
  • 1 yemek kaşığıdomates salçası
  • 1,5 su bardağısıcak su
  • 1 demetmaydanoz
  • 1/4 demetnane
  • 1/2 su bardağızeytinyağı
  • 2 adetsoğan
  • 1 tatlı kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkırmızı toz biber
Zeytinyağlı Karalahana Sarması Tarifinin Püf Noktası
Dolmalar pişerken üzerine tabak kapatmak buharla pişmesine ve dağılmamasına yardımcı olacaktır. Zeytinyağlı yemekleri pişirirken kesme şeker kullanmak lezzeti artıracaktır.

Zeytinyağlı Karalahana Sarması Tarifinin Pişirme Önerisi
Yemeğinizin dibinin tutmasını istemiyorsanız tencerenin altına dereotu veya maydanoz sapları koyabilirsiniz.


Zeytinyağlı Karalahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Karalahanaları temizleyin ve kaynayan suda 2-3 dakika haşlayın. Sıcak sudan çıkarttığınız yaprakları soğuk suya alarak şoklayın.
  2. Soğanı küp küp doğrayın.
  3. Pirinçleri iyice yıkayın.
  4. Küp küp doğradığınız soğanı 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla kavurun.
  5. Kavrulan soğanlara pirinçleri ilave edin ve hafif kavurduktan sonra salçayı ilave edin.
  6. Sıcak suyu ilave edin ve kısık ateşte pirinçleri hafif haşlayın. Tuzu ve pul biberi ilave edin.
  7. İnce kıyılmış maydanoz ve naneyi ilave edin. İç harcı hazırlayın.
  8. Dolmayı pişireceğiniz tencerenin altına maydanoz ve nane yapraklarını koyarak dolmanın dibinin tutmasını engelleyebilirsiniz.
  9. Yaprakların ortasına harcı koyup kenarlardan katlayarak rulo şeklinde sarın.
  10. Tencereye düzgünce dizin ve üzerine ölçülü zeytinyağının hepsini dökün. 1 tatlı kaşığı tuzu ekstra olarak ilave edin ve 1 adet kesme şeker atarak zeytinyağlı lezzeti tamamlayın.
  11. 1-1,5 su bardağı soğuk su ilave edin ve dolmaların üzerine porselen bir tabak kapatın. Pişirmeye bırakın. 25-30 dakika sonra yapraklar iyice yumuşayınca ve pirinç taneleri iyice yumuşayınca altını kapatın ve cam bir borcama dizin. İşte bu kadar. Bol limonla afiyetle tüketin.
Zeytinyağlı Karalahana Sarması Tarifinin Servis Önerisi
Bol limonla sunumunuzu renklendirebilirsiniz.
Ara
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Zeytinyağlı Türlü Tarifi RedLine 0 80 09-03-2020, Saat: 20:27
Son Yorum: RedLine
  Zeytinyağlı Soğan Dolması Tarifi RedLine 0 109 09-03-2020, Saat: 20:24
Son Yorum: RedLine
  Pazı Sarması Tarifi RedLine 0 96 09-03-2020, Saat: 20:23
Son Yorum: RedLine
  Vişneli Yaprak Sarma Tarifi RedLine 0 98 09-03-2020, Saat: 20:22
Son Yorum: RedLine
  Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi RedLine 0 93 09-03-2020, Saat: 20:19
Son Yorum: RedLine

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
  Tarih: 16-07-2020, Saat: 03:27