Webmaster Ticaret Forumu
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
Etiketler
şehzade kebabı tarifi

RedLineŞehzade Kebabı Tarifi
RedLine
#1
Şehzade Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 kilogramdana kuşbaşı eti
  • 3 su bardağısu(eti pişirmek için)
  • 3 yemek kaşığısıvı yağ
  • 1 adetsoğan(yemeklik doğranmış)
  • 2 adetyeşil biber(doğranmış)
  • 3 dişsarımsak(doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığıpul biber
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 3 adetpatlıcan(küp doğranmış, kızartılmış)
  • 2 adetköy biberi(üzeri için)
  • 1 adetdomates(dörde bölünmüş, üzeri için)
    Sosu İçin:
  • 1 su bardağısu
  • 1,5 yemek kaşığıdomates salçası

Şehzade Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patlıcanları küp küp doğrayıp, derin yağda kızartın.
  2. Bir tencerede veya düdüklü tencerede etlerinizi mühürleyin ve üzerini geçecek kadar suyu ekledikten sonra yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
  3. Etler yumuşamaya yakın, ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğanları ve biberleri sıvı yağ ile birlikte kavurun.
  4. Etleri de üzerine ilave ettikten sonra sarımsak, pul biber, tuz ve  karabiberi ekleyip te krar karıştırın. Karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
  5. Bir güveç kabının veya fırına dayanıklı kabın içerisine küp doğranmış patlıcanları koyun.
  6. Üzerine etli karışımı da ekleyin.
  7. Köy biberi ve dilimlenmiş domatesleri de yerleştirdikten sonra salçalı su karışımını üzerine dökün ve 180 derece fırında 30 dakika pişmeye bırakın.
Ara
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kağıt Kebabı Tarifi RedLine 0 365 10-03-2020, Saat: 17:53
Son Yorum: RedLine
  Düdüklüde Et Sote Tarifi RedLine 0 294 10-03-2020, Saat: 17:49
Son Yorum: RedLine
  Sac Tava Tarifi RedLine 0 283 10-03-2020, Saat: 17:44
Son Yorum: RedLine
  Alinazik Kebabı Tarifi RedLine 0 285 10-03-2020, Saat: 17:42
Son Yorum: RedLine
  Frenk Kebabı Tarifi RedLine 0 287 10-03-2020, Saat: 17:38
Son Yorum: RedLine

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
  Tarih: 17-04-2021, Saat: 05:08