Webmaster Ticaret Forumu
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
Etiketler
sac tava tarifi

RedLineSac Tava Tarifi
RedLine
#1
Sac Tava Tarifi İçin Malzemeler
  • 400 gramkuşbaşı dana eti
  • 50 gramkuyruk yağı(arzuya göre)
  • 4 adetdomates(kabuğu soyulmuş, küp doğranmış)
  • 4 adetsivri biber(doğranmış)
  • 1 adetkuru soğan(yemeklik doğranmış)
  • 2 dişsarımsak(ince kıyılmış)
  • 4 yemek kaşığısıvı yağ
  • 1,5 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 2 çay kaşığıpul biber
  • 1 çay kaşığıkekik


Sac Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sac tavayı ocakta ısıtın. Sıvı yağ ile birlikte soğanları yumuşayana kadar kavurun.
  2. Sivri biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin. 2 dakika kavurduktan sonra kuşbaşı etleri ve arzuya göre kuyruk yağını da ekleyip, etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
  3. Etler suyunu salıp çektikten sonra sarımsak, tuz, karabiber, pul biber ve kekiği de ekleyip 3 dakika kadar bu şekilde kavurun ve ardında kabukları soyulup, küp doğranmış domatesleri ekleyin.
  4. Orta ateşte 5 dakika domateslerin pişmesini sağladıktan sonra, kısık ateşte de yaklaşık 10 dakika kadar pişirmeye bırakın ve ocaktan aldıktan sonra sıcak olacak şekilde servis edin. Sevdiklerinizle afiyetle yiyin.
Ara
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kağıt Kebabı Tarifi RedLine 0 366 10-03-2020, Saat: 17:53
Son Yorum: RedLine
  Düdüklüde Et Sote Tarifi RedLine 0 295 10-03-2020, Saat: 17:49
Son Yorum: RedLine
  Şehzade Kebabı Tarifi RedLine 0 273 10-03-2020, Saat: 17:47
Son Yorum: RedLine
  Alinazik Kebabı Tarifi RedLine 0 286 10-03-2020, Saat: 17:42
Son Yorum: RedLine
  Frenk Kebabı Tarifi RedLine 0 289 10-03-2020, Saat: 17:38
Son Yorum: RedLine

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
  Tarih: 17-04-2021, Saat: 05:45