Webmaster Ticaret Forumu
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
Etiketler
lahana kapama tarifi

RedLineLahana Kapama Tarifi
RedLine
#1
Lahana Kapama Tarifi İçin Malzemeler
  • 1/2 adetlahana
  • 2 adetsoğan
  • 2 dişsarımsak
  • 200 gramkıyma
  • 2 su bardağıpirinç
  • 1 yemek kaşığıbiber salçası
  • 1 yemek kaşığıdomates salçası
  • 1 tatlı kaşığıkimyon
  • 1 çay kaşığıpul biber
  • 1/2 çay kaşığıyenibahar
    Servisi için:
  • 1 su bardağısüzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığıtereyağı
  • 3 yemek kaşığızeytinyağı

Lahana Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Lahanaları buharda haşlayın ve fazla yumuşamadan oda ısısında süzülmeye bırakın.
  2. Derin bir tencerede küp doğranmış soğan ve sarımsakları hafif tuz ekleyerek zeytinyağında soteleyin.
  3. Yumuşayan soğanlara kıymayı ekleyin ve kavurun. Kavrulan karışıma baharatları ve salçaları ekleyin. Son olarak yıkanmış pirinçleri de ekleyip kavurmaya devam edin.Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ilave edip kısık ateşte pişirin.
  4. Pilav pişip beş dakika dinlendikten sonra fırına dayanıklı bir kabın tabanını yağlayın ve lahanaların yarısını boşluk olmayacak şekilde dizin.
  5. Pilavı ortaya yerleştirin ve kalan lahanaları üzerine kapatın. Üzerini de yağlayarak 200 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
  6. Pişen lahanayı ters çevirerek ve üzerine sarımsaklı yoğurtla birlikte bir de eritilmiş baharatlı tereyağı dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Ara
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Havuçlu Kabak Mücveri Tarifi RedLine 1 317 03-02-2021, Saat: 07:13
Son Yorum: dijitaldunya
  Patlıcan Musakka Tarifi RedLine 0 418 10-03-2020, Saat: 18:17
Son Yorum: RedLine
  Güveçte Türlü Tarifi RedLine 0 250 10-03-2020, Saat: 18:09
Son Yorum: RedLine
  Mücver Tarifi RedLine 0 277 10-03-2020, Saat: 18:08
Son Yorum: RedLine
  Fırında Brokoli Tarifi RedLine 0 312 10-03-2020, Saat: 18:06
Son Yorum: RedLine

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
  Tarih: 17-04-2021, Saat: 06:11