Kağıt Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeleri hazırlarken, tüm sebzeleri önceden doğrayıp hazır ederseniz, çok daha hızlı bir şekilde yemeğinizi hazırlamış olursunuz.
Kağıt Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- 600 gramkuşbaşı dana eti
- 2 adethavuç
- 2 adetpatates
- 2 adetdomates
- 1 su bardağıhaşlanmış bezelye
- 1 yemek kaşığıdomates salçası
- 1 su bardağısıcak su
- 1/2 çay bardağızeytinyağı
- 20 adetarpacık soğan
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 1 çay kaşığıkırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığıkekik
- 1 silme tatlı kaşığıtuz
- 7 parçayağlı kağıt
Malzemeleri hazırlarken, tüm sebzeleri önceden doğrayıp hazır ederseniz, çok daha hızlı bir şekilde yemeğinizi hazırlamış olursunuz.
Kağıt Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derince bir tencereye yağı alın ve yağ kızdıktan sonra kabuklarını temizlemiş olduğunuz arpacık soğanları içine atın. Bir kaç dakika kavurun ve ardından etinizi içine alıp, tencerenin kapağını kapatın.
- Etler suyunu saldığı zaman içine salçayı ve 1 bardak sıcak suyu ilave edip, sala tamamen eriyene dek karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık 10 dakika bu şekilde pişmeye bırakın
- Kabuklarını soyup, küp küp doğradığınız patates, havuç ve domatesleri de tencereye ekleyin.
- Kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayana dek yaklaşık 15 dakika kadar bu şekilde pişirin. Ara ara kontrol etmeyi unutmayın.
- Sebzeler yumuşadığında içerisine haşlanmış bezelyeleri ve baharatlarını ekleyin, 3 dakika kadar da bu şekilde pişirip, ocağın altını kapatın.
- Pişirme kağıtlarını alın ve hazırladığınız yemeği birer porsiyonluk olacak şekilde kağıtlara paylaştırın.
- Paket şeklinde ve malzemeler dökülmeyecek şekilde katlayarak fırın tepsisine yerleştirin.
- 190 derecede ısıtılmış fırında ortalama 30 - 35 dakika arası pişirin. Ardından çıkaırp servis edin. Afiyetler olsun!