Havuçlu, Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
Havuçlu, Tarçınlı Kek Tarifinin Püf Noktası
Şeker miktarını havucun tadına göre daha da azaltabilirsiniz.
Havuçlu, Tarçınlı Kek Tarifinin Pişirme Önerisi
Baton kek kalıbında daha güzel pişiyor. Pişme süresi fırına göre değişebilir.
Havuçlu, Tarçınlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1 adetyumurta
- 3/4 çay bardağışeker
- 1/2 çay bardağısüt
- 1/4 çay bardağısıvı yağ
- 1 büyük su bardağıun
- 1 çay kaşığıkabartma tozu
- 1 çay kaşığıvanilya
- 1 tatlı kaşığıtarçın
- 1/2 adet büyük boyhavuç
- 1/2 çay bardağıceviz içi
- 1 adetelma
Havuçlu, Tarçınlı Kek Tarifinin Püf Noktası
Şeker miktarını havucun tadına göre daha da azaltabilirsiniz.
Havuçlu, Tarçınlı Kek Tarifinin Pişirme Önerisi
Baton kek kalıbında daha güzel pişiyor. Pişme süresi fırına göre değişebilir.
Havuçlu, Tarçınlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker bir kapta çırpılır.
- Sıvı malzemeler; yağ, süt eklenip çırpılır.
- Un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek karıştırılır.
- En son rendelenmiş yarım havuç, tarçın ve ceviz eklenerek karıştırılır.
- Yağlanmış tepsiye kek hamuru konularak üzeri ince dilimlenmiş elma dilimleriyle süslenir.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.
