Frenk Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Frenk Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- 700 gramdana kıyma
- 1 adetrendelenmiş soğan(rendelenmiş)
- 2 adetkapya biber(doğranmış)
- 1 yemek kaşığıdomates salçası
- 1 yemek kaşığıbiber salçası
- 1,5 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıpul biber
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 13 adetorta boy domates
-
Pişirmek İçin:
- 1/2 su bardağısıvı yağ
- 2 su bardağısu
Frenk Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Geniş bir karıştırma kasesine kıyma, soğan, kapya biber, domates salçası, biber salçası, tuz, pul biber ve karabiber ekleyip tüm malzemeler birbirine karışana dek yoğurun.
- Yıkanmış domateslerin sap kısmı alta gelecek şekilde, her birini tam dilimlemeden 4 adet kesik atın.
- Hazırlamış olduğunuz kıymalı harçtan parçalar koparıp domateslerin kesilmiş kısımlarına doldurun.
- Doldurmuş olduğunuz domatesleri tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
- Sıvı yağ ve su karışımını domaeslerin üzerinde gezdirin ve 200 derece ısıtılmış fırında 35 dakika kontrollü olarak pişirin.