El Açması Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
El Açması Patatesli Börek Tarifinin Püf Noktası
Sirke hamurun ağızda dağılmasına yardımcı olur.
El Açması Patatesli Börek Tarifinin Pişirme Önerisi
Dilerseniz börek hamurlarını yuvarlak tepsiye yuvarlayarak dizebilirsiniz.
El Açması Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
El Açması Patatesli Börek Tarifinin Servis Önerisi
Çörek otu ile renklendirebilirsiniz.
-
Hamur İçin:
- 4 su bardağıun(kıvama göre daha fazla veya daha az ilave edilebilir.)
- 1 adetyumurta
- 1 adetyumurta akı
- 1/2 su bardağısüt
- 1/2 su bardağıyoğurt
- 1/2 su bardağısıvı yağ
- 1 yemek kaşığısirke
- 1 tatlı kaşığıtuz
- 150 gramtereyağı(erimiş)
- 1 çay bardağısıvı yağ(Böreğin üzerine sürmek için)
- 1 yemek kaşığıyoğurt(Böreğin üzerine sürmek için)
-
İç Harç İçin:
- 1 kg.patates
- 2 adetsoğan
- 1 tatlı kaşığıtuz
- 1 tatlı kaşığıpul biber
- 200 gramrendelenmiş kaşar peyniri
El Açması Patatesli Börek Tarifinin Püf Noktası
Sirke hamurun ağızda dağılmasına yardımcı olur.
El Açması Patatesli Börek Tarifinin Pişirme Önerisi
Dilerseniz börek hamurlarını yuvarlak tepsiye yuvarlayarak dizebilirsiniz.
El Açması Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç Harcı Hazırlamak İçin: Patatesleri haşlayın ve haşlanan patatesleri çatal yardımı ile ezerek püre haline getirin.
- Soğanları küp küp doğrayın ve tavada pembeleşinceye kadar pişirin püre haline getirdiğiniz patatesleri ilave edin. Kaşar ile beraber pişirin.
- Baharatlar ile patatesleri lezzetlendirin. Pişirmeye devam edin ve soğumaya bırakın.
- Hamurun hazırlanışı: Yumurta, yumurta akı, süt, yoğurt, sıvı yağ, sirke ve tuzu karıştırın. Hamurunuz kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yukardaki ölçüyü temel alıp un ilave etmeye devam edin.
- Hamurunuz kıvamına gelince tezgah üzerinde 6-8 beze olacak şekilde dinlendirin.
- Tereyağını eritin ve fırını fansız programda 180 derece de ısıtın.
- Hamur bezelerini önce merdane daha sonra oklava yardımı ile inceltin. Erimiş tereyağını fırça yardımı ile hamura yedirin ve patatesli iç harcı ilave edin.
- Hamurun en ucundan iç harçla beraber yuvarlayarak sarın. Sardığınız böreği sarmal şekilde yuvarlayın.
- Yağlanmış tepsiye böreğinizi yerleştirin ve üzerine çırpılmış yoğurt-sıvı yağ karışımını ilave edin.
- Üzeri kızarana kadar 20-25 dakika pişirin ve işte bu kadar, afiyet olsun!
El Açması Patatesli Börek Tarifinin Servis Önerisi
Çörek otu ile renklendirebilirsiniz.
