Webmaster Ticaret Forumu

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kağıt Kebabı Tarifi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Kağıt Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
  • 600 gramkuşbaşı dana eti
  • 2 adethavuç
  • 2 adetpatates
  • 2 adetdomates
  • 1 su bardağıhaşlanmış bezelye
  • 1 yemek kaşığıdomates salçası
  • 1 su bardağısıcak su
  • 1/2 çay bardağızeytinyağı
  • 20 adetarpacık soğan
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1 çay kaşığıkırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığıkekik
  • 1 silme tatlı kaşığıtuz
  • 7 parçayağlı kağıt
Kağıt Kebabı Tarifinin Püf Noktası
Malzemeleri hazırlarken, tüm sebzeleri önceden doğrayıp hazır ederseniz, çok daha hızlı bir şekilde yemeğinizi hazırlamış olursunuz.


Kağıt Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derince bir tencereye yağı alın ve yağ kızdıktan sonra kabuklarını temizlemiş olduğunuz arpacık soğanları içine atın. Bir kaç dakika kavurun ve ardından etinizi içine alıp, tencerenin kapağını kapatın.
  2. Etler suyunu saldığı zaman içine salçayı ve 1 bardak sıcak suyu ilave edip, sala tamamen eriyene dek karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık 10 dakika bu şekilde pişmeye bırakın
  3. Kabuklarını soyup, küp küp doğradığınız patates, havuç ve domatesleri de tencereye ekleyin.
  4. Kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayana dek yaklaşık 15 dakika kadar bu şekilde pişirin. Ara ara kontrol etmeyi unutmayın.
  5. Sebzeler yumuşadığında içerisine haşlanmış bezelyeleri ve baharatlarını ekleyin, 3 dakika kadar da bu şekilde pişirip, ocağın altını kapatın.
  6. Pişirme kağıtlarını alın ve hazırladığınız yemeği birer porsiyonluk olacak şekilde kağıtlara paylaştırın.
  7. Paket şeklinde ve malzemeler dökülmeyecek şekilde katlayarak fırın tepsisine yerleştirin.
  8. 190 derecede ısıtılmış fırında ortalama 30 - 35 dakika arası pişirin. Ardından çıkaırp servis edin. Afiyetler olsun!